Utstyr

Noe av vårt tanntekniske utstyr

CBCT:

Vi tilbyr pasienter som er henvist fra sin tannlege/lege, avanserte CBTC opptak.

Vår raske og enkle logistikk gjør at diagnostiseringen effektiviseres betraktelig.

Dimensjoner på opptakene fra 6×6 cm til 10×10 cm.

Røntgenmaskinen tar bilder i alle dimensjoner fra 5×5 cm,- opp til 13×15 cm.
Dette er det mest moderne innen røntgen for deg som trenger oralkirurgisk tannbehandling.

Vår CBCT er et ypperlig valg for våre kolleger innen felt som:
Kjeveleddsproblematikk, Implantatbehandling, Oral kirurgi, Endodonti, Allmenn Tannbehandling, Rotresorpsjoner, Lokalisasjon av visdomstenner, Øre-nese-hals kasus

Vår kjeve- og ansiktsradiolog, Anders Valnes vil tolke alle CBTC opptak som gjøres hos oss. Hvis du har henvisning fra en annen tannlege eller lege, vil epikrisen din bli sendt tilbake til tannlegen/legen som henviste deg. Opptakene kan legges inn på en minnepenn og sendes sammen med epikrisen til tannlegen/legen din, dersom det er ønskelig.

Mikroskop:

Dental Norge har stort fokus på å tilby behandling av beste kvalitet. Vi har derfor gått til innkjøp av et mikroskop. Mikroskopet brukes hovedsakelig under endodontisk behandling, men det har også blitt brukt til blant annet krevende fyllinger.

Den er spesielt nyttig når tannrøttene er skjeve, smale eller sammengrodde eller dersom det finnes andre anatomiske avvik som gjør det vanskelig å finne rotkanalene.

3Shape skanner:

Vi har i år gått til innkjøp av en 3Shape skanner. Dette er både mer behagelig for pasienten, og raskere for tannlegen og tanntekniker å arbeide med! Med denne skanneren kan vi ta digitale avtrykk for tannkroner,  broer, implantatprotetikk, tannregulering, diagnostisering og digital lagring av dokumentasjon til HELFO.

OPG Røntgen:

Et OPG røntgenbilde er det du ser avbildet her. Det er et todimensjonalt bilde som kan forteller oss om røtter og anatomien under tannkjøtt. Et OPG røntgenbilde blir brukt til å blant annet se på visdomstenner som ikke er frembrutt, kjevebein og kjeveledd, bihulenes plassering og oppfølging etter implantatoperasjoner.

Et slikt bilde kan fortelle oss mye under planlegging av din behandlingsplan

Analge-ject:

Ønsker du smertefri bedøvelse under tannbehandlingen? Vi har investert i systemet fra Analge-ject, som gir en datastyrt innsprøytning av bedøvelse. Strømningshastigheten av bedøvelsesvæsken blir under hele behandlingen kontrollert. Dette betyr at injeksjonen er garantert å være langsom og jevn, og derfor mer behagelig enn tradisjonell bedøvelse.

Resiproc:

Synes du det er skummelt med rotbehandling?
Vi utfører mer nøyaktig og mer tidseffektiv rotbehandling ved hjelp av Resiproc-systemet.
Maskinell rotbehandling kan i mange tilfeller erstatte en mer tidkrevende, manuell utføring der man må bruke flere filer til å rengjøre rotkanalene.

Denne maskinen bruker kun 1 fil som raskt finner rotspissen med sin innebygde ”apex locator”, eller på norsk, bunnen av roten. Rotens spiss blir mye enklere å finne, spesielt i de tilfeller der røttene er bøyde eller svært trange. På den måten sørger vi for at rotbehandlingen blir vellykket og at økten blir utført på en rask men kvalitetssikker måte.

Tannlegestolene:

Dental Norge prioriterer pasientene og deres komfort. Vi har derfor oppgradert samtlige rom i Kristiansand med fantastiske uniter fra KAVO. Stolene kan justeres i mange forskjellige stillinger og hodestøtten kan tilpasses hver enkelt. Dersom det fortsatt ikke er behagelig nok, har vi puter som “setter prikken over i`en”.
Velkommen til en behagelig tannlegetime!

Slider

Har du noen spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. De brukte informasjonskapslene brukes utelukkende for en jevn drift av nettstedet.