Tannkrone

Noen ganger kan tannlegen anbefale at man lager en tannkrone over en eksisterende tann. Dette kan være en måte for deg å beholde den aktuelle tannen din lenger ved å styrke den, redde den i sin helhet hvis den er brukket eller det er lite tannsubstans igjen, eller rett og slett for å gjøre tannen penere. Tannlegen må da først tilpasse formen på tannen (preparere den) slik at man etterpå kan ta avstøpning av tannen som vil være utgangspunktet for tannteknikeren når han skal lage den nye ferdige tannkronen. Når kronen er klar etter noen uker, vil tannlegen sementere denne på det som er igjen av din egen tann. I enkelte tilfeller kan det være aktuelt å bruke midlertidig krone i plast i påvente av den permanente kronen.

Noen ganger er det behov for å sette en glassfiberstift nede i roten av tannen før man kan få krone på tannen. Dette er aktuelt i de tilfeller hvor tannen anses å være spesielt svak.

”Nytt smil” er et populært uttrykk i dag. Uansett om det er på TV eller i de nyeste motebladene, vil du sannsynligvis høre om hvordan livet har forandret seg for de som har opplevd å få et nytt smil. Når det gjelder kosmetisk (eller estetisk) tannbehandling, kan det å få et nytt smil rette opp de fleste ufullkommenheter i et smil.

En populær teknikk som brukes i estetisk tannbehandling, er tannbleking. Selv om tannbleking er effektiv når det gjelder å forbedre fargen på tennene, er det ikke effektivt når det gjelder å rette på andre mulige ufullkommenheter. Sammenlignet med tannbleking, kan Zirkonium tannkroner både forbedre fargen på tennene og rette opp problemer som skader på tennene, eller skjeve tenner.

Hvis du vil ha mer informasjon om permanente alternativer til tannbleking og løsninger for nye smil, leser du videre.

Zirkonium tannkroner

Når overflaten (eller tannkronen) til en av tennene dine blir skadet på grunn av tannråte eller annen skade, vil tannlegen din mest sannsynlig anbefale deg å få den reparert. Hvis tannen ikke kan repareres på grunn av tannråte, vil tannlegen sannsynligvis erstatte den. Hvis en skadet tann ikke behandles, påvirker den ikke bare smilet ditt, men den kan også føre til mer tannråte i den underliggende tannen og roten, noe som resulterer i at du behøver en rotkanal eller en annen stor tannprosedyre.

Enten tannen din er angrepet av tannråte, eller du har skadet tannen, er en Zirkonium tannkrone fra NorDent en vakker, sterk og nøyaktig løsning for å erstatte den skadede tannkronen. Det beste av alt er at den ser ut som din naturlige tann.

I motsetning til tannkroner med metallkjerne, etterlater ikke NorDent`s Zirkonium tannkroner en grå linje ved tannkjøttet.

Prosedyre for Zirkonium tannkrone
  1. Det første trinnet på veien til din nye Zirkonium tannkrone, er at tannlegen undersøker din nåværende situasjon. Når tannlegen har avgjort at tannkronen ikke kan repareres og må erstattes med en Zirkonium krone, vil tannlegen fortsette ved å forberede tannen på en ny tannkrone.
  2. Tannlegen forbereder tannen din ved å slipe den til for å gi plass til kronen. Det er svært vanlig å få bedøvelse under dette trinnet. Tannlegen tar deretter et avtrykk av dette området i munnen din.
    I tilfelle du ikke visste det, er et tannavtrykk en “negativ” kopi av munnen din. Avtrykket tas ved hjelp av et elastisk materiale, og deretter helles gips i avtrykket for å lage en nøyaktig kopi av munnen (eller modellen).
    Når modellen er laget, sender tannlegen den til et toppmoderne produksjonssted, der din spesialtilpassede Zirkonium krone blir produsert. Til slutt forbereder tannlegen en midlertidig tannkrone til deg, slik at du kan spise normalt frem til den Zirkonium tannkronen er ferdig.
  3. Innen svært kort tid, vil tannlegen motta din spesialtilpassede, Zirkonium tannkrone. Tannlegen vil forberede tannen din på tannkronen ved å fjerne tannråte og slipe den til for å gjøre plass til kronen.
    Deretter kontrollerer tannlegen om den endelige tannkronen sitter perfekt. Når du er fornøyd med resultatet, vil tannlegen din sementere tannkronen på. Det var det… bare tre enkle trinn og vips, en vakker, ny tann.

Hva er Zirkonium?

NorDent`s Zirkonium krone er vakker gjennomskinnelig som de naturlige tennene. Det helkeramiske materialet etterlater ingen unaturlig grå linje ved tannkjøttet, fordi det er biokompatibelt og metallfritt. En porselen forent med metall-krone har en kjerne av støpt metallegering dekket med porselen. Hvis tannkjøttet trekker seg tilbake, vil en grå linje komme til syne.

Gjør det vondt å få en en tannkrone?

Det er ikke vanlig å oppleve betydelig ubehag under prosessene. Under omformingen av en tann kan det hende legen gir deg lokalbedøvelse.

Hvor lenge skal en tannkrone vare?

Våre undersøkelser viser at med riktig tannbehandling, bør en ny helkeramisk tannkrone vare i flere år. Bak Zirkonium tannkroner ligger mange år med kliniske studier, som kan bevise at tannkronene er meget sterke.

Jeg er allergisk mot metall. Bør jeg være forsiktig med å få en ny tannkrone?

NorDent`s Zirkonium tannkroner er både metallfrie og laget av kroppsvennlig (eller biokompatibelt), ikke-allergenisk materiale.

Zirkonium – Tannkroner

Når overflaten (eller tannkronen) til en av tennene dine blir skadet på grunn av tannråte eller annen skade, vil tannlegen din mest sannsynlig anbefale deg å få den reparert. Hvis tannen ikke kan repareres på grunn av tannråte, vil tannlegen sannsynligvis erstatte den. Hvis en skadet tann ikke behandles, påvirker den ikke bare smilet ditt, men den kan også føre til mer tannråte i den underliggende tannen og roten, noe som resulterer i at du behøver en rotkanal eller en annen stor tannprosedyre.

Enten tannen din er angrepet av tannråte, eller du har skadet tannen, er en Zirkonium tannkrone fra NorDent klinikken en vakker, sterk og nøyaktig løsning for å erstatte den skadede tannkronen. Det beste av alt er at den ser ut som din naturlige tann.

Hvis du behøver en tannkrone, spør oss om du er en passende kandidat for å få en Zirkonium tannkrone fra Dental Norge.

Hva er Zirkonium?

Zirkonium er et materiale som er biokompatibelt, noe som vil si at kroppen anser materialet som sitt eget. Zirkonium blir blant annet benyttet i hofteleddimplantater, så det viser hvilke egenskaper materialet har.

I tillegg til denne overlegne biokompatible egenskapen, så er Zirkonium hvitt. Siden det slipper gjennomlys, så er dette det nærmeste man kommer ens egne tenner.

Å lage fullporselenskronene er en møysommelig prosess, og et presist håndverk fra avtrykket tas – til de ferdige kronene blir sementert på plass.

 

Når en tann må trekkes
Tanntrekking er ganske vanlig på grunn av dårlig tannhelse og tannkjøttsykdom. Det kan høres ut som det er ufarlig å la hullet etter en manglende tann stå åpent, men konsekvensene av ikke å fylle igjen hullet, kan være:

Endre posisjon
Tennene som ligger i nærheten av den manglende tannen, kan endre posisjon for å fylle ut åpningen;
Tapet av roten til den manglende tannen kan føre til at kjevebenet ditt krymper, slik at ansiktet ditt ser eldre ut, og
En manglende tann fremme i munnen kan påvirke smilet og selvtilliten din.
Det finnes flere måter å erstatte tapte tenner. En av dem er å bygge en bro som festes til dine egne tenner.

Fremgangsmåte 
Hvis du mangler flere tenner, vil tannlegen din kanskje anbefale en tannbro. Tannbroer er nyttige for å få tilbake ditt naturlige utseende, og de kan hjelpe deg til å prate og spise ordentlig. Det finnes flere ulike former for tannbroer og partielle tannbroer, men hvis tannbroene ikke har tannimplantater som støtte, vil de vanligvis bruke de nærliggende tennene som feste.

Feste for tannbroen
Tannlegen din vil forberede de nærliggende tennene dine, slik at de kan brukes som feste for den endelige keramiske tannbroen. Minimum to av tennene blir omformet for å danne feste for tannbroen. I noen tilfeller vil tannteknikeren være med på vurderingen.

Avtrykk
Tannlegen tar deretter et avtrykk av dette området i munnen din og leverer avtrykket til tannteknikeren på laboratoriet i etasjen over. Hvis du ønsker det, vil tannteknikeren lage en midlertdig bro til deg mens du venter på de permanente tennene dine.

Modell
Tannteknikeren på laboratoriet hos Dessal Norge lager først en modell av området i munnen din. Deretter utformer han en keramisk tannbro utfra modellen. Dette arbeidet tar noen dager og du vil sannsynligvis bli innkalt for testing og tilpasning for en perfekt passform.

Tilpasning av broen
Når tannlegen har mottatt den nye tannbroen din, må du tilbake til tannlegestolen for å få broen endelig tilpasset og sementert. Tannlegen kontrollerer sammen med deg at tannbroen passer og at du er fornøyd med resultatet.

Sementering
Til slutt semmenteres tannbroen på plass. Du får en grundig innføring for vedlikehold og renhold av dine nye tenner.