Tannbehandling – Tilpasset dine individuelle behov og ønsker

Innen du ankommer klinikken, vil behandlingen din være planlagt i den grad det er mulig. Noen ganger, alt ettersom behandlingsbehov, vil første undersøkelse med røntgen, tannlege og eventuelle spesialister bli gjennomført allerede første dag.

Du vil bli presentert en eller flere behandlingsalternativ med tilhørende pris. Når du, i samråd med din tannlege, har bestemt deg for en behandlingsplan, vil behandlingen starte.

Vi legger alltid opp til at du skal være ferdigbehandlet en eller to dager før avreise slik at vi har mulighet til å gjennomføre justeringer hvis dette skulle bli nødvendig.
Ved enkelte behandlinger er det påkrevd med korrigeringer i ettertid, og dette kan gjelde behandling med proteser, eller krone- og bro arbeid.

Implantatbehandling og annen kirurgiske inngrep kan kreve flere opphold, men dette får dere informasjon om før- og under behandlingsoppholdet.
En av kundebehandlerene vil alltid ta kontakt med dere både før nedreise og etter hjemkomst. Da kan de ta imot tilbakemeldinger og svare på de spørsmålene du skulle ha.

Protetisk behandling

De aller fleste av våre pasienter gjennomgår en form for protetisk behandling. Protetisk behandling inkluderer kroner, broer, skallfasetter og proteser – vi kan tilby lette og sterke proteser i plast, samt ulike klikk-protese løsninger.

Vi har tannleger som er spesialister innenfor tannprotetikk samt vanlige tannleger som utfører slikt arbeid. Protetisk behandling er behandling som også krever involvering av en tanntekniker, det er denne personen som lager for eksempel selve tannkronen. Tannlegen på sin side vil preparere tannen, ta avtrykk og til slutt sementere det protetiske arbeidet på plass.
Vi har i dag et samarbeid med to store tannteknikerteam som er i umiddelbar nærhet til vår klinikk. Den korte avstanden mellom laboratoriet og klinikken sørger for et unikt samarbeid mellom tannlege og tekniker, og dette er en medvirkende årsak til den tidseffektive tannbehandlingen som vi er godt kjent for.

Fra start til slutt kan kronebehandling hos oss ta mindre enn en uke!

Tannteknikerne benytter seg av topp moderne utstyr og lager tenner av de nyeste materialene på markedet.

Vi kan tilby
 • Metallkeramiske kroner: porselen på en base av metall
 • Porselens kroner: porselen på en base av zirkonium
 • Prettau kroner: kroner av helzirkonium
 • Skallfasetter i porselen/Zirkonium
 • Fyllinger støpt i porselen
 • Tannproteser, også på implantater
 • Kroner og broer med moderne datastyrt CAD-CAM teknologi
Estetisk behandling

Mange av pasientene som kommer ned til vår klinikk gjennomgår omfattende tannbehandling av nødvendig karakter. Vi har også mange som velger å gjennomgå estetisk tannbehandling som eneste behandling eller i tillegg til den nødvendige behandlingen.

Dette kan være fordi en gjerne også vil ha penere, rettere og hvitere tenner.
Det finnes mange former for estetisk behandling. Bleking er for eksempel en vanlig og trygg behandling som kan benyttes for å få bukt med misfargede eller gule tenner. Friske tenner kan blekes utenfra, og du kan enten bleke tennene på klinikken eller få utstyr med deg slik at du kan gjøre det selv hjemme.

Hvis du skulle ønske å endre både farge og form på tennene dine, kan skallfasetter være løsningen. En skallfasett er et tynt skall, enten den er fremstilt i et keramisk materiale eller kompositt, som tilpasses hver enkelt pasient sin tann og passer perfekt. Skallfasetter kan benyttes på framtennene, og vil man endre form og farge på jeksler er tannkroner ofte å anbefale.

 

Mange har gamle amalgam fyllinger de ønsker å skifte ut til fordel for hvite kompositt fyllinger. Dette kan i mange tilfeller utføres, men det må sies at hvis amalgamfyllingen fortsatt er i god stand, ser tannlegene helst at fyllingene får sitte så lenge de tetter godt nok. Noen amalgamfyllinger er så store at når man fjerner den gamle fyllingen står man i fare for enten å komme nær nerven i tannen og/eller at det til slutt ikke er nok tannsubstans igjen til å bygge opp tannen. I slike tilfeller kan man i verste fall ende opp med å måtte rotfylle, stiftoppbygge og sette på en tannkrone.

Forebyggende behandling

Vi anbefaler alle våre pasienter å gjennomgå en tannrens ved et besøk på vår klinikk. Tannrens hos oss blir utført av en tannlege og alle bør gjennomgå en tannrens hver 6
måned. Våre tannleger benytter metoden Airflow, et system som gir en lett sandblåsing av tennene med en spray av luft, vann og natriumkarbonat uten at dette skader tennene.
Tennene blir hvitere og renere på en enkel og smertefri måte. Vi tilbyr også dyprens til pasienter som har periodontitt.

Oral kirurgi

Vi utfører flere typer oralkirurgiske inngrep ved vår klinikk. Inngrepene blir utført av Dr. Mladen Ardalic, Maxillofacial kirurg, det vil si at han er lege med videreutdanning innenfor ansiktskirurgi.

Vi kan tilby:
 • Implantatbehandling
 • Sinuslift / innsetting av kunstig kjeveben
 • Kirurgiske tanntrekkinger
 • Rotamputasjoner
 • Fjerning av cyste i munnhule og kjeve/ansikt
Implantatbehandling

Implantatbehandling er behandling som omfatter erstatning av tapt tann gjennom kirurgisk innsetting av en titanskrue i kjevebenet.
Man kan bruke implantater til å erstatte en eller flere tenner.

Dette er en svært kostbar behandling og mange velger derfor å utføre denne behandlingen hos oss. Inngrepet i seg selv tar mellom 30 til 60 minutter, og gjøres i lokalbedøvelse.