Shopping og tannbehandling!

Shopping og tannbehandling!

thumbs_subotica-9Klinikken vår ligger i Subotica, rett innenfor Serbias landegrenser. Vi valgte denne byen ikke bare fordi vi fant det mulig å tilby tannbehandling av god kvalitet der men også fordi vi så at det ville være rimelig for tannturistene å oppholde seg der under behandlingen. Det er klart at man ikke ønsker at kostnadene for oppholdet skal spise opp besparelsene man gjør på selve behandlingen.

I Subotica er det rimelig å overnatte; på “vårt” hotell betaler man 330 NOK for enkeltrom og 430 NOK for 2 personer i dobbeltrom inkludert frokost. På restaurantene skal du lete velidg lenge for å finne en rett til over 100 NOK, de fleste middagsrettene koster mellom 20 og 40 NOK. Velger du en biffrett på våre norske pasienters stamsted Cafe Boss betaler du i overkant av 60 NOK. Faktisk er det så rimelig å spise ute at vi, innehavere av denne klinikken, sparer på å spise alle måltider ute i stedet for å kjøpe maten på butikk hjemme i Norge og tilberede den selv!

Mange ser på sin tannreise som en ferietur med tannbehandling på siden. Shopping vil være en naturlig konsekvens av dette. Jeg ser stadig større grunn til å be reisende pakke lett på veg nedover da flere og flere kommer hjem med nye kofferter stappfulle av blant annet støvletter og skreddersydde plagg. Noen ganger har jeg ikke vært flink nok til å informere om det store utendørs markedet som ligger en liten kilometer unna klinikken og da “får jeg så øra flagrer” når jeg ringer pasientene opp etter hjemkomst. Det kan være alt fra koner som ikke har vært godt nok forberedt på “shopping-himmelen” eller ektemenn som mener at “hadde de visst dette hadde ikke kona fått bli med”!

Eksempler på rimelige varer å få med seg i kofferten er:

– Briller

(Følg denne linken for mer informasjon om “vår” optiker:

http://www.facebook.com/note.php?note_id=115477038578381)

– Gull og sølv 

Vi (Sara og Igor i Dental Norge) kjøpte våre gifteringer i gult og hvitt gull i Subotica for 1200NOK for paret. Etter hjemkomst fikk vi de taksert til 8000 NOK! Mange av våre pasienter for eksempel får smeltet om gull fra gamle fyllinger til fine ringer. Spør oss om hvilken gullsmed vi kan anbefale!

– Sko /skinn sko

Ekte skinnsko kan man få ned i rundt 2-300 NOK, både til dame og herre, bare et steinkast unna klinikken!

– Klær, spesielt skreddersydd pentøy

Man kan kjøpe klær både i forretninger i byen og på markedet 800 m fra hotellet. På markedet finnes det ikke mange plagg til over hundre kroner, i varierende kvalitet selvsagt. Her finner man klær til både dame, herre og barn. Eksempelvis koster jeans rundt 100 NOK, kjoler rundt 80 NOK og barnetøy rundt 20/30 NOK.

Vi samarbeider med en sydame som kan alterere eller sy plagg etter ønske. Vi kjenner også til en salong rett i nærheten der de syr penkjoler og brudekjoler. En skreddersydd kjole til for eksempel konfirmasjon, brudepike eller ball koster rundt 6-800 NOK. En brudekjole koster rundt 2000 NOK. Jeg er kjempefornøyd med mine 5 kjoler derfra, deriblant brudekjolen min!

– Barneutstyr

Det finnes flere spesialforetninger for barnetøy og barneutstyr i nærheten.

– Kosmetikk

Man kan finne kjente merker til halv pris av norsk pris, slik som for eksempel Vichy-serien for huden, sminkeserier som Maybelline og Loreal.

– Apotekvarer

På byens hovedapotek kan man finne kjente merkevarer til langt lavere pris enn i Norge. Dette kan være spesielle kremer, halspastiller og utstyr.  Vær obs på at noen legemidler som kan fås reseptfritt der kan være reseptbelagt hjemme i Norge.

Be Ljubica om hjelp om det er noe spesielt du kikker etter, hun er lommekjent i byen og kan peke deg i riktig retning!

Hvis du har noen tips til hvor man kan gjøre et riktig kupp, gjerne legg til en kommentar under dette innlegget. Vi setter pris på om du deler dine erfaringer med oss!

Mvh. Sara, Sykepleier i Dental Norge