Rotfylling

Hva er rotfylling?

Å rotfylle en tann betyr å fjerne nervene i tannen som befinner seg i pulpakammeret og rotkanalene, rense og desinfisere kanalene for så å legge en fylling i kanalene, og så tette det hele med toppfylling eller tannkrone.

Det mest vanlige årsaken til at tannen må rotfylles er karies (hull i tenner) som er så stor at nerven blir infisert av bakterier / bakterietoksiner og da får man en betennelse i nerven som er smertefull. Hvis det ikke behandles vil bakteriene spre seg ned i rotkanalene til rotspissen og en betennelse i benet rundt rotspissen vil oppstå. Videre vil det dannes tannbyll med hevelse eller fistelåpning «kvise på tannkjøttet».

Rotfylling er en smertefri behandling. Tannlegen vil sette bedøvelse før rotfyllingen starter, sette på kofferdam for å holde området så rent som mulig, borre tannen ned til pulpa for så å lokalisere kanalene hvor nerven har vært, fjerne nerven og rense kanalen for så tette kanalen med en gummimasse (guttaperka) som klistres fast i kanalen. Til slutt fremstilles en fylling eller en krone som erstatning for den skadde tannkronen.

Avhengig av diagnosen, blir tannen rotfylt i en eller flere seanser.

Pris på rotfylling finner du her.

Har du noen spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. De brukte informasjonskapslene brukes utelukkende for en jevn drift av nettstedet.