Kirurgi

Når man mangler en eller flere tenner finnes det flere måter å erstatte disse på

Om man har frisk tann på hver side av det aktuelle området kan det være aktuelt å vurdere å erstatte den tapte tannen med et implantat. Dette vil spare friske tenner for unødvendig behandling.
Dersom tennene ved siden av der du mangler en tann allerede trenger kroner, kan man lage en bro av for eksempel tre tannkroner. Dette betyr at disse tennene må slipes ned og settes krone på slik at de kan fungere som pilarer i broen. Det betyr derimot også at om en av tennene i broen etterhvert skulle få problemer og i verste fall måtte trekkes, vil man dessverre miste hele broen. Med andre ord, varigheten på broen avhenger av at nabotennene holdes friske og på plass. Dersom du kun har erstattet manglende tann med et implantat, vil ikke denne påvirkes dersom nabotenner trenger behandling i senere tid.

Priser på implantat finner du her.

Implantatbehandling foregår normalt i flere trinn:

  1. Den eventuelle skadede tannen trekkes. Deretter er det rundt 2-3 måneder healing tid.
  2. Kirurgisk innsetting av tannimplantatene. Deretter rundt 3 måneder healing tid.
  3. Etter 3 mnd settes det inn en gingiva form som skal klargjøre tannkjøttet til krone. Denne må brukes i ca 1-2 uker før vi kan skanne å bestille krone.
  4. Skanning av tenner, for å bestille kronen. Deretter rundt 2-3 ukers ventetid.
  5. Påsetting av protetikk.

Vi kan tilby:

  • Implantatbehandling
  • Sinuslift / innsetting av kunstig kjeveben
  • Kirurgiske tanntrekkinger
  • Rotspissamputasjoner
  • Fjerning av cyste i munnhule og kjeve/ansikt.

Har du noen spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. De brukte informasjonskapslene brukes utelukkende for en jevn drift av nettstedet.