Fylling

Den mest kjente årsaken til tannskader er «hull», på fagspråk kalt karies

Karies, sammen med fraktur eller at tenner som knekker kan repareres med fyllinger. Komposittfyllinger erstatter tapt tannsubstans. Dagens teknikker og materialvalg gjør at man kan reparere både mindre hull/tannskader, samt foreta større tannrestaureringer.

Karies forårsakes av syre fra bakterier i munnhulen. Ved å spise matvarer som inneholder mye sukker og stivelse vil disse bakteriene få næring. Resultatet er at det produseres syre som vil etse emaljen (det ytterste og sterkeste laget på tannen). Det fører til porer i emalje hvor plakk vil samle seg og nedbrytelsen av emalje fortsetter slik at karies går inn til neste lag på tannen som kalles Dentin (tannben).

Karies sykdommen graderes fra 1 til 5, der grad 1 og 2 eller såkalt begynnende hull kan med hjelp av god hygiene stoppes slik at det ikke utvikles videre. Større grad av karies må behandles.
Ubehandlet karies kan utvikle seg og gå ned til nerven i tannen, slik at rotbehandling (endobehandling) blir nødvendig. Det er dermed veldig viktig å oppsøke tannlegen regelmessig for å kunne oppdage karies tidlig og dermed forebygge ytterligere skader på tenner.

Pris på fyllinger finner du her.

Har du noen spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din. De brukte informasjonskapslene brukes utelukkende for en jevn drift av nettstedet.