Bli kjent med vakre Subotica!

Klinikken vår ligger midt i kjernen av Subotica, Serbia. Byen er under 2 timers kjøretid fra Budapest i nord og Beograd i sør. Subotica har ca 150 000 innbyggere og ligger rett på grensen mellom Serbia og Ungarn. Subotica er en sjarmerende by, med en liten og oversiktlig bykjerne. Det finnes flere parkområder i sentrum, og byen er frodig og grønn fra april til oktober.

Det er alltid folksomt i sentrum, og gatene yrer av mennesker som gjerne koser seg med en kopp kaffe på en av de mange kafeene og restaurantene i gatene. Byen er en drøm for arkitektur-elskende nordmenn, og kameraene får ofte gå varme da det dukker opp nye perler rundt hvert hjørne. Det finnes store handlemuligheter i Subotica, lokalproduserte og importerte varer kan kjøpes både i butikk og på et stort marked et lite stykke fra klinikken. Du vil nok bli svært overasket over det generelle prisnivået i dette området, både når det gjelder handelsvarer og restaurant besøk.

Subotica er foreløpig relativt uoppdaget av turistene, som følgelig medfører at prisene er meget hyggelige sett med norske øyne. Som et eksempel kan vi nevne at den dyreste hovedretten på en av de beste restaurantene koster under 70 NOK, et glass vin 12 NOK og en vanlig dessert rundt 10 NOK. Man kan få ekte skinnsko til 100 NOK og gallakjoler til 600 NOK. Hvis det er et spesielt dyrt kjøp du har planlagt en stund, hør med oss før nedreise om det kanskje kan skaffes her.

Briller koster for eksempel 1/3 av norske priser og kan bli ferdigstilt på få dager. Kort sagt anbefaler vi deg å pakke lett, da kofferten som regel blir veldig full på vei tilbake til Norge. Det er heller ikke få som ender opp med å ta med seg en ekstra koffert hjem! Du finner et gratis kart over byen i klinikkens resepsjon.

Ta deg en gåtur i nærområdet og bli kjent i gatene! Du kan selvfølgelig også spørre klinikkens ansatte om tips til aktiviteter, spisesteder eller butikker.

Overnatting

Bo komfortabelt og rimelig!

Hotellet de fleste av våre pasienter bor på heter Galleria og er et 4 stjerners hotell midt i sentrum. Man kan ikke bo mer sentralt enn dette! Om du går ut hovedinngangen, trenger du kun gå ca 100m til du er midt i gågaten.
Klinikken og hotellet ligger i samme bygning, slik at det er enkelt og lettvint for pasienter å manøvrere ser mellom behandling på klinikken og slappe av på rommet etterpå. Hotellet har en hel spa etasje hvor hotellets gjester har gratis tilgang. Her kan du benytte alle failiteter, behandling som massasje kan bestilles utenom. Behandlingene er rimelige i forhold til hva vi er kjent med her hjemme, så en tur på spa kan anbefales på det varmeste .

Rommene holder god standard og har selvfølgelig internett, aircondition og kjøleskap. Overnattingen er prisgunstig, ta kontakt med oss for å høre mer om priser, eller besøk vår hjemmeside. Prisene inkluderer frokost.

Det finnes også suiter og leiligheter på hotellet om man skulle ønske dette. Gi oss beskjed når du bestiller om hvilken romstørrelse du kunne tenke deg. Det finnes rom med flere soverom som passer ypperlig til barnefamilier.

 

Vi har også leiligheter tilgjengelig for dem som ønsker å bo litt rimeligere. Leilighetene er av god standard og

Palic

Idylliske Palic – verdt et besøk

Palic er et lite tettsted rett utenfor Subotica. Palic er også navnet til den flotte innsjøen som ligger her. Du kommer til Palic ved å ta taxi, tur/retur koster rundt 100 NOK og turen tar ca 10 minutter. Området har i flere hundre år vært kjent for sine thermalske kilder med “helbredende” vann, og mange fornemme fruer og adelsfolk dro hit på 1800- og tidlig 1900-tallet for sine årlige kurbad.

Langs innsjøen finnes en flott promenade og langs denne ligger restaurantene tett i tett. Disse restaurantene serverer lokal serbisk og ungarsk mat og er virkelig verdt et besøk. I skogholtene bak promenaden ligger et kjempestort parkområde man kan søke tilflukt i når solen er på sitt sterkeste. Her ligger det blant annet en dyrepark med over 70 dyrearter.

Det koster rundt 20 NOK for dagspass til dyreparken og man kommer virkelig tett innpå dyrene. Det er populært for våre pasienter å dra inn til Palic i grupper på søndagene for å spise søndagsbuffet på Mala Gostiona som ligger på promenaden.
For rundt 100 NOK kan man spise så mye lokale middagsretter og desserter man bare vil. Etter måltidet er det mange som tar turen innom dyreparken. Selv om man ikke reiser med barn, anbefaler vi en tur til dyreparken på det sterkeste. Det er også mulig å bo på hotell i tilknytning til parkområdet i Palic, hvis man ikke vil bo i en stor by, men heller i litt roligere omgivelser.

Her finnes det flere små hoteller/villaer å velge mellom, og disse passer ypperlig til barnefamilier, med basseng ute og inne. Be oss om pris hvis dette er noe for deg! I nærheten ligger også restauranter med mulighet for vinsmaking, noe som er en populær utflukt for mange av våre gjester.

Denne linken fører til dyreparkens hjemmeside: Dyreparken i Palic 

Vingården Vinski Dvor

Vingården, Vinski Dvor, et populært sted for vinsmaking! 15 minutters kjøretur fra Subotica ligger denne perlen. En flott vingård i middelalderstil, med en restaurant som serverer lokale spesialiteter sammen med husets egenlagde vin.

Alle våre pasienter får gratis omvisning i vinkjelleren mens man venter på maten. Inkludert i denne omvisningen er smaksprøver av de fleste av gårdens 8 vinsorter!