Spisesteder vi kan anbefale

Det må nevnes at det er rimelig å spise god mat i Serbia, en biffsteik med tilbehør koster rundt 70 NOK og øvrige middagsretter koster mellom 30-50 NOK (”Boss”). Desserter ligger på rundt 10-15 NOK

Cafe Boss

Ah, Boss! Vår favorittrestaurant, og våre norske pasienters stamsted!

Mange av våre tidligere pasienter vil ha gode minner herfra. Det er ikke uvanlig å innta både frokost lunsj, middag og kveldsmat her.

Engelsktalende kelnere og engelsk meny , fantastisk atmosfære, utrolig god mat og sjokkerende lave priser gjør dette til den restauranten som pasientene oppsøker siste kvelden før avreise når tennene skal prøvekjøres med en real biff!

Og det beste med «Boss» er kanskje at den ligger 3 minutters gange fra hotellet og klinikken! Det må også nevnes at «Boss» leverer mat fraktfritt til hotellrestauranten om våre pasienter ikke ønsker å gå ut for å spise! Meny finner du i hotellrestauranten.
Dette bildet her er ikke representativt for denne flotte spiseplassen, gå inn på nettsiden under for å se mer!

«Boss Bar and Restaurant»

http://www.bosscaffe.com/

Mange ser på sin tannreise som en ferietur med tannbehandling på siden. Shopping vil være en naturlig konsekvens av dette. Jeg ser stadig større grunn til å be reisende pakke lett på veg nedover da flere og flere kommer hjem med nye kofferter stappfulle av blant annet støvletter og skreddersydde plagg. Noen ganger har jeg ikke vært flink nok til å informere om det store utendørs markedet som ligger en liten kilometer unna klinikken og da “får jeg så øra flagrer” når jeg ringer pasientene opp etter hjemkomst. Det kan være alt fra koner som ikke har vært godt nok forberedt på “shopping-himmelen” eller ektemenn som mener at “hadde de visst dette hadde ikke kona fått bli med”!

 

Eksempler på rimelige varer å få med seg i kofferten er;

– Gull og sølv

Vi (Sara og Igor i Dental Norge) kjøpte våre gifteringer i gult og hvitt gull i Subotica for 1200NOK for paret. Etter hjemkomst fikk vi de taksert til 8000 NOK! Mange av våre pasienter for eksempel får smeltet om gull fra gamle fyllinger til fine ringer. Spør oss om hvilken gullsmed vi kan anbefale!

– Sko /skinn sko

Ekte skinnsko kan man få ned i rundt 2-300 NOK, både til dame og herre, bare et steinkast unna klinikken!

 

– Klær, spesielt skreddersydd pentøy

Man kan kjøpe klær både i forretninger i byen og på markedet 800 m fra hotellet. På markedet finnes det ikke mange plagg til over hundre kroner, i varierende kvalitet selvsagt. Her finner man klær til både dame, herre og barn. Eksempelvis koster jeans rundt 100 NOK, kjoler rundt 80 NOK og barnetøy rundt 20/30 NOK.

Vi samarbeider med en sydame som kan alterere eller sy plagg etter ønske. Vi kjenner også til en salong rett i nærheten der de syr penkjoler og brudekjoler. En skreddersydd kjole til for eksempel konfirmasjon, brudepike eller ball koster rundt 6-800 NOK. En brudekjole koster rundt 2000 NOK.

– Barneutstyr

Det finnes flere spesialforetninger for barnetøy og barneutstyr i nærheten.

 

– Kosmetikk

Man kan finne kjente merker til halv pris av norsk pris, slik som for eksempel Vichy-serien for huden, sminkeserier som Maybelline og Loreal.

 

– Apotekvarer

På byens hovedapotek kan man finne kjente merkevarer til langt lavere pris enn i Norge. Dette kan være spesielle kremer, halspastiller og utstyr.  Vær obs på at noen legemidler som kan fås reseptfritt der kan være reseptbelagt hjemme i Norge.

Be Ljubica om hjelp om det er noe spesielt du kikker etter, hun er lommekjent i byen og kan peke deg i riktig retning!