Her følger litt mer informasjon om din reise til en av våre tannklinikker

Her følger en del informasjon om din reise og praktiske detaljer rundt oppholdet.

Før nedreise

Noen dager før nedreisen vil du bli ringt opp av enten Rebecca eller Sara som har sin base i Norge. De vil høre om du har noen siste spørsmål før nedreise, samt fortelle at at er klart for å ta imot deg ved klinikken.  Innen da er hotellet bestilt, sjåføren vet når dere kommer og tannlegetimene er satt opp.

Nedreisen

Henting på flyplassen

Janos Salai

Vi arrangerer at du blir hentet på flyplassen av en av våre sjåfører. Ofte er dette Janos Salai og han snakker norsk. Han vil stå med et hvitt skilt/mappe med skriften “Nor-Dent” på, og er en av de første dere treffer når dere kommer ut i ankomsthallen.

Skulle det oppstå noe på reisen din, slik som for eksempel forsinkelse av flyet eller problemer med bagasje, vennligst ring Igor (Daglig leder) på tlf. +47 938 666 96. Om du er kommet helt frem til Budapest/Beograd og det skulle oppstå noe, ring Janos på tlf. +47 957 54 478.

Dere vil få en del praktisk informasjon om plassen og oppholdet på vei til hotellet, og sjåføren vil hjelpe deg/dere med å sjekke inn.

Noen ganger er det ikke Janos som kjører dere tilbake til flyplassen igjen, men en annen av våre sjåfører som snakker engelsk .

Ankomst i Subotica og oppholdet generelt

Hotell Galleria

Galleria

Hotellet i Subotica

Hotellet man bor på heter Galleria og er et 4 stjerners hotell midt i sentrum. Det er en spa etasje på hotellet som hotellets gjester har gratis tilgang til. Her finnes blant annet sauna, boblebad, steamrom, saltrom og mye mer. Behandling som massasje, er mot avgift. Behandling er særdeles rimelig og anbefales på det varmeste å benytte seg av.

Rommene er av god standard og har selvfølgelig internett, aircondition og kjøleskap.

Det finnes også suiter og leiligheter på hotellet om man skulle ønske det.

Enkeltrom koster ca 49 Euro per natt, og dobbeltrom koster ca 68 Euro per natt. Inkludert i rom prisen er frokost buffet, internett og gratis inngang til spa og treningsområdet.

 

Vi gjør oppmerksom på at hotellet har røykesoner, blant annet er det tillatt å røyke i enkelte deler av restauranten. Slik er det dessverre på de fleste hoteller og restauranter i denne delen av Europa.

Betalingen for hotelloppholdet skjer vanligvis ved utsjekking, gjerne med kort.

 

Hotellene i Mórahalom

ElixirColosseum

 

Hotellene man bor på er Colosseum og er et 4 stjerners spa hotell og Elixir et nyåpnet 3 stjerners hotell. Hotellene ligger omtrent vegg i vegg og de har begge gratis inngang for sine gjester til det store spa anlegget som ligger rett utenfor i hotellenes hage. Spa anlegget fokuserer på velvære fremmende behandling og har hele 21 basseng åpne på sommeren og 16 på vinteren. Blant alle disse bassengene finner man også varme Thermalske kilder.

Dette passer utmerket for de som ønsker en opplevelse for kropp og sjel, der alle behov blir dekket om man reiser alene eller med familie.

Enkeltrom på Colosseum koster kr 612 NOK per natt, og dobbeltrom koster 804 NOK per natt med dagens kurs. Enkeltrom på Elixir koster kr 536,- per natt, og dobbeltrom koster kr 746,- per natt med dagens kurs. Inkludert i denne prisen, har begge hotellene inkludert frokost buffet og en middagsbuffet. Fri tilgang til utendørs spaområde er også inkludert.

Mórahalom er en idyllisk plass som er i dynamisk utvikling rett utenfor byen Szeged i sør Ungarn.  Det ligger ca 40 km fra Subotica og Dental Norges nye klinikk ligger i tilknytning til dette spa-senteret og hotell Colosseum og Elixir.

Mórahalom er utviklet rundt St. Elisabeth Spa, som er et velkjent medisinsk senter for turister fra hele Europa. Spa-anlegget har som sagt 21 basseng (16 om vinteren), 11 badstuer, 2 store vannsklier og flere barnebassenger. Her kan hele familien benytte seg av de forskjellige termale bassengene som har en helbredende effekt på revmatiske lidelser, leddgikt og gynekologiske plager.
Thermalvannet i Ungarn er kjent for sin medisinske effekt, og det mineralrike vannet har lange tradisjoner i bruk av helsefremmende velværebehandling.

Spis og vær glad!

Det må nevnes at det er rimelig å spise god mat i både Serbia og Ungarn, en biffstek med tilbehør koster rundt 70 NOK og øvrige middagsretter koster mellom 30-50 NOK (dette er eksempler fra restaurant ”Boss” i Subotica).

Det er selvfølgelig mange andre gode alternativer for mat. Prøv gjerne en tradisjonell søndags buffet ute ved innsjøen eller en ekte gulasj et steinkast unna hotellet. Eller kanskje det kunne friste med en tur til en lokal vingård for en bedre middag og vin smaking? Spør våre resepsjonister ved klinikken om tips og vei direksjoner!

Sosialt

Det er som regel mellom 15-20 pasienter til behandling til en hver tid hos oss. Mange reiser alene og dermed er det mange som får nye bekjemtskaper  der nede da  det er lett å komme i kontakt med hverandre siden alle er i samme båt. Ofte reiser det en hel gjeng ut på kveldene og spiser sammen, og vi ser ofte at damer finner hverandre og blir shoppingpartnere mens ektemennene holder fortet oppe på hotellet med en eller to pils i friluft.

Valuta og pengeuttak

Dinar er gjeldende myntenhet i Serbia (RSD), og myntenheten i Ungarn er Ungarske Forint.

Det er ikke nødvendig å ta med valuta fra Norge, når du tar ut penger fra en vanlig minibank får du en god kurs. Det finnes en minibank i samme bygg som klinikken eller hotellet.

Euro €, er ikke offisiell valuta i verken Serbia eller Ungarn.

Valutakursene er som følger:

1 NOK – ca 15 RSD (Dinar)

1 NOK – ca 36 HUF (Ungarske Forint)

Været

Besøk gjerne vår hjemmeside for å finne link til været i området. Linken finner du nede i høyre kolonne. Været er hurtigskiftende og vi anbefaler å ha med en vann/vind avstøtende jakke i tilfelleman skulle være uheldig. Generelt er været i Serbia og Ungarn 5-10 grader varmere enn i Norge.

Annet

Strøm og strømkontakt er det samme som i Norge.

Subotica, Szeged og Morahalom

Byen Subotica har ca 150 000 innbyggere, og ligger nord i Serbia. De aller fleste av innbyggerne er ungarere. Dette kommer av at den nordligste provinsen i Serbia tilhørte til det ungarsk- østerriske monarkiet i sin tid. De fleste innbyggerne er romersk-katolske, mens serberne i området tilhører den ortodokse kirken.

Byen ligger bare 10 km fra grensen til Ungarn, og rett på den andre siden av grensen finner vi byen Szeged med sine 170 000 innbyggere – med idylliske Morahalom i nærheten. Morahalom er viden kjent i Ungarn for sin medisinske spa, og her er hotellet i tilknytning til spa et ypperlig sted for rekreasjon og velværebehandling.

Plassen har en rik historikk, noe som gjenspeiles i den spennende arkitekturen. Det er flere stilarter som er blandet sammen opp gjennom årene, og gir byene et særpreg. Både det ungarske og det serbiske kjøkkenet er kjent for god mat, noe som vi nordmenn  etterhvert har fått øynene opp for.

Szeged kan by på flere shoppingmuligheter, og Subotica har et stort marked hvor man kan finne det meste – klær og sko i alle merker og fasonger. Gull, sølv, smykker og kunst, er også noe som er en del rimeligere enn i Norge. Prisen på enkelte ting kan komme ned i en tiende del av norske priser. Generelt lønner det seg ofte å handle ting som er laget av lokal arbeidskraft. Da kan besparelsene være vesentlig. Eksempler på dette er skreddersydde skinnjakker, duker og lokal kunst osv.

I sentrum er det selvfølgelig en flust av butikker, noen rimelige, andre dyrere. Her er det bare å gå rundt og kikke. Kofferten blir nok god og full innen hjemreise!

Nye briller?

Vi har et samarbeid med en lokal optiker, hvor du kan fornye briller for ca 1/3 av norske priser. Våre pasienter får en syns-undersøkelse for 80 NOK. Det er fint om du sier i fra om at du ønsker en øyeundersøkelse allerede første dagen ved klinikken. Dermed kan brillene ferdigstilles innen hjemreise.

 

Tannbehandlingen

Klinikken i Serbia

DSC4792-e1449493606778

Tannklinikken i Serbia ligger i samme bygning som hotellet vi benytter. Klinikken er nyåpnet i september i år, 2015 og dekker nå et området på 1000m2. Vi har også tannteknikere i samme lokalet, slik at samarbeidet mellom tannleger og tannteknikere skal være så presist og nøyaktig som mulig.

Det jobber rundt 12 tannleger for oss, 2 kirurger og annet helsepersonell.

Våre 2 norsktalende ansatte ved klinikken har også sine kontorer der og er tilstede hver dag. Du trenger ingen timeavtale for å treffe dem der. Klinikken er åpen fra 08.00 til 20.00 på hverdanger og fra 08.00 til 14.00 normalt på lørdagene. Ved behov holder vi åpent utover disse tidene.

Dental Norge Morahalom

Tannklinikken i Morahalom har 3 behandlingsrom, tilpasset kirurgi. Det er egen røntgen, steril og lab på klinikken. Noen av tannlegene jobber på begge klinikkene, mens det er enkelte av fagfolkene som benytter en av klinikkene fast. Dersom det er refusjonsberettiget behandling som er aktuelt, så kan dette utføres ved klinikken i Ungarn, hvor også tannlegene er godkjent av HELFO.

Behandlingen

Før du reiser ned til oss vil tannlegetimene være avtalt og dine behandlere vil være klar over hva som venter dem. Noen ganger, alt ettersom behandlingsbehov, vil første undersøkelse med røntgen og eventuelle spesialister bli gjennomført allerede ved ankomst første dagen.

Den første undersøkelsen inkluderer en tannlegeundersøkelse med tilhørende nødvendige røntgenbilder, samt konsultasjon med eventuelle spesialister. Du vil bli presentert en eller flere behandlingsalternativer med tilhørende pris. Når du, i samråd med din tannlege har bestemt deg for en behandlingsplan, vil behandlingen starte.

Mange av våre pasienter gjennomgår protetisk behandling, det vil si at man får satt inn kroner eller broer. Ved denne type behandling vil den første og kanskje andre dagen av oppholdet kreve mest tid i tannlegestolen. Etter at tennene er preparert og avtrykkene er tatt vil du kun bli kalt inn av og til for å gjennomføre prøver av de uferdige tennene.

Hvor lenge du sitter i stolen av gangen avhenger av hva slags type behandling du skal ha, i tillegg til hvordan dine egne behov for pauser er. Det legges sjelden opp til økter på mer enn 2 timer av gangen, men om du ønsker har du ofte mulighet til å gjennomføre lengre økter når du først sitter i stolen.  Du og din tannlege blir enige dere imellom på klinikken om hva som best passer dine behov og din behandlingsplan.

Din tannlege vil gi deg et timekort som vil bli oppdatert etter hver økt. Ljubica Salai snakker norsk og vil være tilgjengelig på klinikken når du sitter i stolen. Ved behov sitter hun ved siden av deg og kan hjelpe med kommunikasjonen med tannlegene. Det er også Ljubica du kan gå til om du trenger smertestillende tabletter under oppholdet eller lurer på andre ting vedrørende din behandling. Noen av tannlegene våre snakker litt norsk og veldig godt engelsk, men vi opplever at det kan være hensiktsmessig å kunne uttrykke seg på norsk for, slik at alle eventuelle spørsmål man har, blir besvart på en tilfredsstillende måte.

Vi legger alltid opp til at du skal være ferdigbehandlet en eller to dager før avreise slik at vi har mulighet til å gjennomføre justeringer hvis dette skulle bli nødvendig.

Etter hjemkomst

Etter at du har kommet hjem vil enten Sara eller Rebecca ringe deg for å høre om du har noen tilbakemeldinger til oss eller noen spørsmål vedrørende den behandlingen du har hatt. Du vil også få råd om hygiene og vedlikehold av de nye tennene.

Behandlingen betales via en faktura som man får enten ved hjemreise eller i posten når man kommer hjem. Etter endt behandling vil de gå gjennom kvitteringen og behandlingen, og besvare eventuelle spørsmål. Om det skulle dukke opp noen spørsmål eller noe uforutsett når du kommer hjem, ikke nøl med å ringe oss eller sende en e-post!

Vi håper dette var informativt, og du finner mer informasjon i skrivene om pris og garanti.

Velkommen ned til oss!

Med vennlig hilsen

Oss i Dental Norge